Op deze website zijn vanaf heden extra bladmuziek voor download en mp3 bestanden beschikbaar exclusief voor abonnees van het Gregoriusblad.

  1. Er worden separate koorpartijen gepubliceerd bij composities die in de muziekbladen bij het Gregoriusblad zijn gepubliceerd, evenals ‘ad libitum’ partijen en bijvoorbeeld muziekgravures met eenstemmige zettingen van volkspartijen te gebruiken in orden van dienst voor liturgievieringen. Dit bestand wordt constant aangevuld.
  2. De eerste mp3 bestanden zijn nu beschikbaar. Met deze mp3 bestanden kunt u een klankbeeld kunt vormen van composities. Deze optie is extra handig voor beginnende dirigenten die niet direct een klankvoorstelling hebben van een complete partituur. Het betreft digitale gesampelde opnamen die slechts een klankbeeld willen weergeven, het zijn geen akoestische life opnamen. Wel zijn er van bepaalde composities nu al akoestische opnamen beschikbaar, raadpleeg daarvoor de betreffende index van de muziekbladen via het tabblad muziekbladen van deze website.
  3. Er worden ook nieuwe composities gepubliceerd die nog niet eerder zijn verschenen.
  4. Indien van toepassing worden er nieuwe gravures gepubliceerd van reeds gepubliceerde composities in de muziekbladen waarin errata voorkomen.

Voor deze extra service is een account vereist. U krijgt (als abonnee) een gratis account voor toegang tot het platform via gregoriusblad.nl/gb-platform door in het invulscherm op te geven uw naam, abonneenummer, postcode, e-mailadres, een zelf bedachte gebruikersnaam en een zelf bedacht wachtwoord. Uw naam, abonneenummer Gregoriusblad en postcode kunt u vinden op de adressticker van het blad of in de jaarlijkse factuur. Uw e-mailadres is nodig om aan u de activeringscode te mailen voor het inloggen op uw account.