Zomercursus gregoriaansIn tegenstelling tot de eerdere aankondiging zal de ACG Zomercursus Gregoriaans 2024 niet plaatsvinden in Den Haag, maar in een meer monastieke omgeving, de abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven bij Tilburg. Het programma is ook gewijzigd.

Er wordt gewerkt in twee groepen die bestaan uit zangers (v/m) en dirigenten (v/m). Groep I is nieuwsgierig naar het gregoriaans maar heeft er nog weinig ervaring mee. Groep II heeft al gregoriaans gezongen of gedirigeerd en zoekt muzikale en theoretische verdieping. De cursusleiding berust bij Anthony Zielhorst.

De cursus van groep I wordt gegeven door Joachim Kelecom en Rens Tienstra. De cursus van groep II wordt verzorgd door Eugeen Liven D’Abelardo en Jaan-Eik Tulve. Als zanger en dirigent van gregoriaans repertoire is een gedegen theoretische achtergrond zeer wenselijk. Om hierin te voorzien worden in het avondprogramma workshops en lezingen gehouden over onderzoek naar muziek en liturgie, gregoriaanse semiologie en manuscriptenonderzoek door Peter Nissen, Joost van Gemert, Pieter Mannaerts, Rebecca Stewart, Franco Ackermans en Bart Jaski.

Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..