Diocesane Instelling voor Liturgische Muziek Sint-Gregorius, Bisdom Rotterdam
Zaterdag 1 juni 2024 9.30-12.30 te Leiden
Hartebrugkerk, Haarlemmerstraat 110, 2312 GD Leiden

Klik hier voor de folder van de studiedag.

Duizend jaar doorgevenWat is er in de Nederlandse middeleeuwse bronnen aan gregoriaans te vinden? Bestaat er zoiets als een ‘Nederlands Gregoriaans’? En hoe zingbaar zijn zulke gezangen vandaag de dag, in concert of liturgie? Rens Tienstra geeft antwoord op deze vragen met een studie-ochtend in de fraaie Hartebrugkerk te Leiden. De ochtend (10.00-ca.12.30u) bestaat uit een korte openingslezing en een uitgebreide workshop, waarin het repertoire wordt verkend door vooral veel te zingen. Tienstra’s kennis en enthousiasme staan garant voor een inspirerende introductie tot een grotendeels onbekende muzikale schat.
Deelnemers aan deze studiedag ontvangen een hand-out met gezangen in hedendaagse notatie om te gebruiken in de eigen uitvoeringspraktijk. Aan het einde van de workshop vindt de officiële presentatie plaats van het boek ‘Duizend jaar doorgegeven. Verkenningen van het gregoriaans in Nederland’, na afloop verkrijgbaar voor € 35,- (255 blz. incl. 90 illustraties, 25 notenvoorbeelden)

Kosten bijeenkomst:
Kosten € 5,- inclusief tweemaal koffie/thee en hand-out, te betalen bij aanvang van de studiedag.
Aanmelden vóór 28 mei 2024
bij voorkeur via digitaal formulier https://forms.office.com/e/1ZikiQkU1g of onderstaande QR-code

Studiedag Nederlands gregoriaans
of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (vermeld naam en adresgegevens én naam van de parochie)