Op 3 en 4 juli 2022 viert Utrecht het zomerfeest van stadspatroon Sint-Maarten, ter gelegenheid van het 900-jarig bestaan van de stad. Als hoogtepunt van de festiviteiten is in de Domkerk de muziek te horen die bisschop Radboud van Utrecht aan het begin van de tiende eeuw componeerde voor het zomerfeest van de patroonheilige. 
Radbouds composities schilderen in tekst en muziek een portret van een felix locus, een gelukkige stad, ondanks roerige tijden. De muziek is opgetekend in een kostbaar twaalfde-eeuws manuscript, in bezit van de Universiteitsbibliotheek Utrecht. Het Gregoriaans Koor Utrecht laat Radbouds muziek opnieuw klinken op basis van nieuwe interpretaties van deze middeleeuwse muzieknotatie, resultaten uit het onderzoek van de Utrechtse musicoloog Leo Lousberg.
Voor het feest deze zomer onderzoeken wetenschappers en studenten samen met zangers van het Gregoriaans Koor Utrecht de verbindende betekenis van Sint-Maarten voor de inwoners van Utrecht, van toen en nu. Naast middeleeuwse muziek omvat het feestprogramma een tentoonstelling in de Domkerk, een symposium en een documentaire.