Ook in 2024 is er weer een studie- en contactdag voor amateurorganisten in het bisdom Groningen-Leeuwarden. De opzet is dit jaar iets gewijzigd. In plaats van een hele dag organiseert de SGGL nu één of twee halve studiedagen. De eerste is op zaterdagmiddag 13 april 2024, van 13.30 tot 16.30 uur. De tweede ochtend of middag in 2024 wordt nog gepland.

Eén van de onderwerpen zal zijn het smaakvol begeleiden van (samen)zang en uiteraard bent u van harte welkom om al dan niet actief aan deze studiedag deel te nemen. De docent is Mark Heerink en in overleg met hem kunt u de studiedag voorbereiden.

De studiedag wordt gehouden in de Sint-Nicolaaskerk in het Friese Sint Nicolaasga. Deze imposante neogotiche kruisbasiliek met haar 61 meter hoge toren is ontworpen door de Friese architect Jan Doedens van der Weide. Ook de gebrandschilderde ramen van Jacob Ydema zijn zeer de moeite waard om te bekijken en de kerk beschikt over twee bijzondere orgels: het historische Ypma-orgel uit 1871 en een Flentrop-orgel uit 1979.

U kunt zich opgeven bij Ulbe Tjallingii via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het minimaal aantal actieve deelnemers is 5 en het maximum aantal is 10. Vol is vol! U moet zich opgeven voor vrijdag 22 maart 2024. Als u zich eerder opgeeft dan kunt u ook eerder met de docent Mark Heerink (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) overleggen over uw actieve aandeel aan deze studiedag. Van harte aanbevolen! Nb. Mocht u met het openbaar vervoer willen komen dan is het mogelijk om opgehaald te worden uit Joure of Heerenveen en uiteraard wordt u ook weer teruggebracht.