Dit jaar houdt de SSGL haar jaarlijkse organistendag in de provincie Groningen. 
Op zaterdag 16 september is de SSGL te gast in de Grote Kerk in Wildervank waar een zeer fraai laatromantisch orgel staat, gebouwd door de beroemde Duitse orgelbouwer E.F. Walcker. Dit instrument uit 1913 heeft achtentwintig registers op twee klavieren en een vrij pedaal. Het is een voor het noorden van Nederland een uniek instrument. Meer informatie over het orgel vind je hier of hier.
Docent Mark Heerink zal u vertellen over de muziek van Hendrik Andriessen (Intermezzi per Organo), Albert de Klerk (Octo Fantasie Super Themata Gregoriana) en Hans Friedrich Micheelsen (Das Holsteinische Orgelbuchlein). De organisatoren hopen dat de deelnemers één- of meerdere composities uit deze bundels willen voorbereiden en spelen. Mocht u een suggestie willen krijgen om voor te bereiden uit deze bundels neemt dan contact op met docent Mark Heerink via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uiteraard is het ook mogelijk om andere composities te spelen. 
Ook wordt de deelnemers gevraagd om zelf een voorspel te maken bij een drietal gezangen uit de bundel Gezangen voor Liturgie: nr. 434 Eens, als de bazuinen klinken, nr. 424 De Heer is waarlijk opgestaan en nr. 478 Jezus die langs het water liep. U kunt uiteraard er ook voor kiezen om voor één of twee van deze drie gezangen een voorspel te maken. 

De dag begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. 
09.30-10.00 uur Inloop 
10.00-11.00 uur Inleiding en demonstratie orgel Mark Heerink 
11.00-11.30 uur Koffiepauze 
11.30-12.30 uur Deelnemers krijgen de gelegenheid om de voorbereide literatuur voor te spelen en/of het zelfgemaakte voorspel te spelen. 
12.30-13.30 uur Lunchpauze 
13.30-14.30 uur Deelnemers krijgen de gelegenheid om de voorbereide literatuur voor te bereiden en/of het zelfgemaakte voorspel te spelen. 
14.30-15.00 uur Koffiepauze 
15.00-16.00 uur Deelnemers krijgen de gelegenheid om de voorbereide literatuur voor te bereiden en/of het zelfgemaakte voorspel te spelen. 

U kunt zich tot 1 september 2023 voor deze dag opgeven bij Lisette Winter van het Bisdom Groningen-Leeuwarden (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Wil je meer informatie over deze dag, dan kun je je vragen stellen aan Mark Heerink (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Anton Lukassen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). 
Voor koffie en thee wordt gezorgd. Zelf moet je even een lunchpakketje meenemen. 
Er zijn geen kosten aan deze dag verbonden, wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd aan de deelnemers.