Op zaterdag 18 september a.s. om 21.00 uur is er een bijzonder project in de Maria van Jessekerk te Delft. Dan zal voor het eerst de “Nacht van Bach” worden uitgevoerd. De vaste organist van de kerk, Petra Veenswijk, zal een orgelconcert verzorgen met vele bekende werken van Johann Sebastian Bach waaronder Praeludium und Fuge, BWV 543, Trio, BWV 583 en “Liebster Jesu, wir sind hier”, BWV 731. Zij sluit het concert af met de bekende Toccata et Fuge.van hem.

Daarnaast speelt zij bewerkingen en stukken geïnspireerd op het werk van Bach van bekende componisten zoals Franz Liszt, Charles M. Widor en Alexandre Guilmant waaronder Präludium und Fuge über den Namen B.A.C.H. van Liszt. 

De kerk is extra sfeervol door het vele kaarslicht en vormt daarmee een prachtig decor voor deze prachtige muziek. De Delftse schrijver Johan Herrenberg zal de werken inleiden en toelichten. Op een groot beeldscherm is het orgelspel van Petra Veenswijk te zien.

Reserveren is niet nodig de toegangsprijs is 10 euro. De enige beperkingen i.v.m. corona is dat men 1.5 meter afstand dient te houden, (familieleden mogen overigens wel naast elkaar zitten).

Informatie en het volledige programma van dit concert en de overige concerten is te vinden op www.veenswijkorgel.nl 

“Nacht van Bach”
Orgelconcert door Petra Veenswijk, vaste organist van de kerk
Maria van Jessekerk
Burgwal 20, 2611 GJ Delft
Zaterdagavond 18 september 2021
Aanvang 21.00 uur (tot ca. 22.00 uur)

Toegangsprijs: 10 euro