De Herman Strategier stichting meldt in haar nieuwsbrief:

Arnhemsche Psalm
Op 17 september a.s. zal de Arnhemsche Psalm van Herman Strategier worden uitgevoerd. Daarnaast zal ook diens Requiem worden uitgevoerd.
De uitvoering vindt plaats in Musis Sacrum te Arnhem. De concertzaal is gelegen aan de Velperbinnensingel 15. Er is een parkeergarage die wordt aangeduid met “Parkeren Musis”.
Het concert wordt uitgevoerd door de solisten Nikki Treurniet (sopraan), Drew Santini (bariton). Peter Blok (declamator), het Brabantkoor en Phion, Het orkest van Gelderland en Overijssel.
Dirigent is Ed Spanjaard.
Het concert begint om 20.00 uur.
Voorafgaande aan het concert wordt door Nico Schrama om 18.30 uur een inleiding verzorgd. Deze is voor de concertgangers gratis toegankelijk.
Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 23 en te bestellen via https://www.phion.nl/concerten/concertagenda/2022-2023/herdenkingsconcert-arnhemsche-psalm/ of telefonisch op nummer 026 – 443 73 43.
Tijdens de pauze van het concert en na afloop zijn in de entree cd’s met werken van Herman Strategier te koop.
- cd met orgelwerken door Wouter van Belle, organist van de kathedraal in Utrecht à € 5,-
- cd met orkestwerken uit het archief van de omroep à € 10,-
- beide cd’s te samen voor € 12,50.

Hommage aan Herman Strategier
Graag herinner ik u nog aan het concert op zaterdag 1 oktober a.s. dat ter ere van Herman Strategier zal plaatsvinden. Initiatiefnemer is de accordeonist John Holvast die op de cd met orkestwerken van Strategier solist is in het accordeonconcert.
Aan dit concert zullen meewerken: kamerkoor Novo Cantare, de Akkordeonvereniging Arnhem-Zuid, een gelegenheids-koperkwartet, Arnhems klarinettenkoor en de organist van de Utrechtse kathedraal Wouter van Belle.
Locatie: Kruiskerk, Lisdoddelaan, Arnhem
Datum: zaterdag 1 oktober 2022, aanvang: 20.00 uur.
Entree € 10,-.

Bron: Herman Strategier Stichting, Nieuwsbrief nr 21, Augustus 2022