Heilig spel is ontstaan uit een fusie van de voormalige tijdschriften Laetare (r.-k.-k.) en Vieren (protestant). Dit oecumenisch tijdschrift zal vijf keer per jaar verschijnen en is een uitgave van de Stichting Eredienstvaardig en wordt uitgegeven door uitgeverij Abdij van Berne, Heeswijk-Dinther.
De artikelen in het tijdschrift willen verdieping bieden, naast actuele en praktische informatie. De meerwaarde van Heilig spel ligt onder andere in een aanvullend werkschrift bij iedere aflevering met gebeden, gedichten, muziek en creatieve suggesties voor de liturgie in de diverse christelijke kerken. Ook wordt een aantal zeer gewaardeerde rubrieken uit Vieren en Laetare, zoals de heiligenverhalen en het liturgisch leesplankje, voortgezet.

Heilig spel richt zich zowel op professionals als vrijwilligers in de kerken, zoals theologen, geestelijk verzorgers, kerkmusici, kerkelijke werkers, liturgiewerkgroepen en docenten van hogescholen en universiteiten. Theoloog Ekkehard Muth, oud-hoofdredacteur van Laetare, is de nieuwe hoofdredacteur van Heilig spel.

Voor abonnementen en meer informatie kijk op www.heiligspel.nl.