Op zaterdag 13 april 2024 organiseert de Diocesane Instelling Sint-Gregorius (DISG) een studie- en instructiedag voor organisten.
Wat speel je voor specifieke orgelstukken op Advent, Kerst, Epifanie, Veertigdagentijd en Pasen. (Onder meer) composities waarvan de melodieën overeenkomen met die in de bundel ‘Gezangen voor Liturgie’?
Organiste Susanna Veerman, concertorganist en dirigent/organist van de St. Jacobus de Meerderekerk te Den Haag, geeft antwoord op deze vraag met een lezing en speelt diverse stukken op de recent geplaatste orgels in Wassenaar en Oegstgeest. Deelnemers aan deze studiedag ontvangen een hand-out met literatuurverwijzingen.
De studiedag vindt plaats in twee kerken waar onlangs schitterende, omvangrijke orgels zijn geplaatst: de Willibrord te Oegstgeest en de Willibrord te Wassenaar. In Wassenaar komt het Frans-Romantische repertoire aan bod, in Oegstgeest het barokke en klassieke repertoire.

Programma:
09.15 – 09.45 uur: ontvangst met koffie/thee
09.45 – 11.00 uur: 1e sessie in Wassenaar
11.00 - 11.45 uur: pauze en koffie in Oegstgeest
11.45 – 13.00 uur: 2e sessie in Oegstgeest
13.00 – 14.00 uur: lunch met ontmoeting

De kosten bedragen EUR 10,-- (incl. lunch, koffie/thee en handout).

Er is een flyer.

Aanmelden vóór 5 april 2024 via digitaal formulier of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding naam, adres en naam van de parochie.