Klooster DiepenveenOp 7 oktober 2023 vanaf 10.00 uur vindt de jaarlijkse Dag van het Gregoriaans plaats in het klooster Nieuw Sion te Diepenveen. Tegenwoordig is Nieuw Sion een oecumenisch bezinningscentrum, maar de oorspronkelijke cisterciënzerabdij Sion was 80 jaar lang het huis van de trappisten. Het thema van de dag is: Welke invloed hadden de verschillende kloosterorden op het gregoriaans? Waarin verschilt Kartuizergregoriaans bijv. van dat van de Cisterciënzers?
Het belooft een afwisselende dag te worden waarin ruimte is voor verdieping, inspiratie en bezinning en waar u ook zelf actief kunt meezingen.

Zingen hymne Caelestis aulae nuntius. Lezing door Peter Nissen: Kloosterliturgie in meervoud. Middaggebed. Lunch (zelf meebrengen). Workshop Vesper volgens de Cisterciënzer traditie, olv Anthony Zielhorst. Lecture-recital over de boeken van Soeterbeeck. Hans Kienhorst en Ad Poirters, samen met Voces Caelestes o.l.v. Hanneke van der Grinten. Lezing door Thomas op de Coul over Kartuizergregoriaans. Afsluitende (gezamenlijke) vesper volgens de Cisterciënzer traditie.

Locatie: Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6, 7431 PJ Diepenveen (bij Deventer).