Op zaterdag 24 september 2022 is van 13:00 tot 17:30 uur in de Lebuïnuskerk in Deventer het XIe Oecumenisch Liedfestival met als thema 'De maatslag der tijden'.

In het vroege Christendom werd de dag, zoals ook in de Joodse traditie, biddend begonnen én besloten. Dit gebruik bleef tenslotte alleen bestaan in de kloosters. Tot op vandaag wordt op bepaalde tijden het zogenaamde 'getijdengebed' gebeden. DE betekenis en zin hiervan worden belicht door Thomas Quartier (theoloog, filosoof, hoogleraar Liturgiewetenschap en dit jaar verkozen tot 'Theoloog des Vaderlands').
Oudere en nieuwe vormen van het getijdengebed worden gepraktiseerd in de zogenaamde Stadskloosters, ook wel Religieuze Leefgemeenschappen. Ons land telt er zo'n 75. Tijdens het liedfestival maken bezoekers zich de gezongen vormen van het getijdengebed eigen, daarbij ondersteund door de Lebuïnuscantorij en kindercantorij o.l.v. Kirstin Gramlich en Christiaan de Vries, organist van de Amsterdamse Spui- en Koepelkerk. Dichter/theoloog Sytze de Vries presenteert deze festivalmiddag, waarop we er veel gezongen zal worden. Hij schreef voor de praktijk ook diverse morgen- en avondliederen en zal de thema's daarvan belichten.

Tijdens het liedfestival wordt ook de Willem Vogel oeuvreprijs uitgereikt aan organist/componist Wouter van Belle. De middag wordt besloten met een gezongen vesper. Deelname aan het liedfestival, inclusief uitgebreid programmaboek en koffie/thee kost bij vooraanmelding EUR 12,50 en moet voldaan worden via NL 32 INGB 000 48 61 278.
Aanmelden kan via www.liedfestival.nl, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06 361 31 22 22,